Vietnamietiška PHO sriuba – kaip virti

Ingredientai (4 porcijoms):
Sultiniui:
2 litrai Kadaginės jautienos sultinio
2 žvaigždiniai anyžiai
1 cinamono lazdelė
4 cm šviežio imbiero šaknies
Gaminimas:
Užvirkite Kadaginės jautienos sultinį.
Įdėkite žvaigždinį anyžių, cinamono lazdelę ir imbierą.
Pavirkite 10 minučių, kad prieskoniai atskleistų aromatą.
Nukelkite nuo ugnies ir laikykite karštą.
Jautinos sultinys. Pho sriuba

Padažui:
3 v. š. žuvies padažo
3 v. š. laimo sulčių
2 v. š. cukraus
80 ml vandens
2 smulkintos česnako skiltelės
1 smulkintas čili pipiras
Gaminimas:
Sumaišykite visus ingredientus mažame dubenėlyje.
Palikite pastovėti 5–10 minučių, kad skoniai susijungtų.

Priedai:
Ryžių makaronai (paruoškite pagal instrukcijas: užpilkite verdančiu vandeniu ir laikykite 10 min., kol suminkštės, tada perplaukite šaltu vandeniu)
Jautiena (nugarinė – apie 2 mm plonumo juostelėmis, rasite Kadaginėje)
Sojų daigai
Žalumynai (kalendra, bazilikas, mėta)
Svogūno laiškai (smulkiai pjaustyti)
Jalapeno pipiras (supjaustytas griežinėliais)
Kelios laimo skiltelės

Valgymas
Į dubenį sudėkite paruoštus ryžių makaronus.
Ant viršaus uždėkite plonas jautienos juosteles.
Užpilkite verdančiu sultiniu – mėsa išvirs per kelias sekundes. Jei pergyvenate, kad mėsa neišvirs, visada galite mėsą kelioms sekundėms pamerkti į verdantį puodą su vandeniu.
Ant viršaus dėkite sojų daigus, žalumynus ir jalapeno griežinėlius.
Pagal skonį pagardinkite paruoštu padažu.


Patarimai:
 Jautiena turi būti labai plona – jei sunku pjaustyti, galite trumpam palaikyti šaldiklyje.
 Sultinys turi būti labai karštas, kad jautiena spėtų išvirti dubenyje.
 Galite reguliuoti aštrumą, įdėdami daugiau jalapeno ar čili padažo. Papildomam aštrumui visada galite naudoti Sriracha padažą.
 
Gero apetito! 🍜😊

Pirkinių krepšelis
Į viršų